Модели

Модели

Павле Николовски, модел: спој на харизматичност и професионализам

По една деценија во моделингот, со Моделс Ин Менаџмент агенцијата, и исто толку време во салонот за убавина, како менаџер и косопственик, за Николовски се вели дека е голем професионалец дека е харизматичен, како и ...
Модели

Марија Јовчевска, модел: Моделингот бара посветеност, многу работа самиот со себе и многу верба во себе

Марија освен моделингот, студира бизнис и логистика, се занимава со глума и – балерина е! Мислам дека соништата се остваруваат тогаш кога навистина од се срце ги посакуваш, вели Марија. Моите планови беа да одам ...
Модели

Мартина Давидовска, модел: Светот на модата бара многу жртви и откажувања

Веќе неколку години е модел на Models In кој настапува и надвор од земјата. – Мартина е дипломиран криминолог и нутриционист. За промените кои дојдоа со моделингот вели: Иако цело време спортувам и се хранам ...
Модели

Никола Андоновски, модел: Верувањето во сонот е тоа што го движи светот и нас

Никола Андоновски е интернационален модел и четири години дел од агенцијата Models In. – За Никола има многу сличности во моделингот кај нас и во светот: насекаде мораш да бидеш професионален и одговорен. Има мала ...
Модели

Матеј Костовски, модел: Потребна е поддршка и промоција на македонската дизајнерска мода

Матеј Костовски, модел, но и редовен студентот на факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, што редовно вежба во фитнес центар, планинари, скија, чита и повремено готви интересни јадења, по сопствен рецепт, веќе две гдини ...

МОДА

Мода

Wild West на Zuhair Murad

За неговата Wild West колекција наменета за периодот пред есента 2022 година, дизајнерот Zuhair Murad, ...