Schiaparelli

Откако Daniel Roseberry во 2019 година стана уметнички директор на Schiaparelli, почна вешто ги воведува своите надреалистички преокупации во прекрасниот, откачен свет на Elsa Schiaparelli, италијанската модна креаторка која некогаш беше ривал на Coco Chanel.

За пролетта ’22 година, Daniel Roseberry продолжи со надреалистичките кодови што ги воспостави како нов Schiaparelli. Но, овој пат, наместо Матадорот Roseberry заминува на нови места, замислувајќи што би можела да носи Elsa Schiaparelli – неговиот визионерски претходник – во нејзиниот приватен живот. „Која била кога излегувала од сцената, кога била сама, далеку од блескавиот париски моден свет?

Schiaparelli

Во соопштението за печат Roseberry се прашува и објаснува за тоа што би носела жената на Schiaparelli кога не е во светот на својот бренд.

Во еден дел од колекцијата, Roeseberry ја замислува Elsa во градот. Тоа е колекција на слаби, но стручно скроени костуми, јакни, панталони со вообичаените нови додатоци на Schiaparelli.

Во другата половина, тоа е Elsa на одмор, во замислен приморски град облечена како во 1920-тите години, со кои одат чевли на платформа како и украсени златни прсти.

Има нешто за секоја Elsa, вклучувајќи ја и Cardi B, чија склоност кон авангардна мода ја прави совршена муза на Schiaparelli.  Бидејќи денешните модни икони на поп културата продолжуваат да ги поместуваат своите граници, бренд како  Schiaparelli се подобро се позиционира да стане повеќе од познато име./M.M.

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

Schiaparelli

 

You may also like

Comments are closed.