New Look на Christian Dior е смел нов унисекс парфем, кој воведува свежа, иновативна интерпретација на килибарот, поместувајќи ги неговите традиционални граници. Новиот изглед се отвора со смела свежина на алдехиди, пред да се открие сензуалната страна на темјанот, со обвиен килибар кој се задржува во основата за раскошниот луксузен мирис.
Ова е совршен омаж на првото шоу на дизајнерот Christian Dior во 1947 година, кога ја претстави силуетата New Look со меки, заоблени раменици; стисната половина и обемното здолниште – важен момент и за француската куќа и за модната историја. New Look е ароматично ремек дело, повторно измислено овој пат од креативниот директор на Dior Parfums, Francis Kurkdjian.


Во представувањето на новиот мирис славниот парфимер вели: „Повеќе од наследство, повеќе од силуета New Look е состојба на умот, начин на гледање и реинтерпретација на светот. Верно на Christian Dior кој сакаше парфемот на Dior да биде миризливо огледало на неговата мода, се трудев да ја задржам таа совршена симбиоза помеѓу модата и мирисот со неверојатна смелост. Сакав да создадам мирис на Dior кој е ехо на духот, нијансите и суштината на New Look денес.”


https://www.dior.com/en_int/beauty/products/new-look-Y0997153.html

 

You may also like

Comments are closed.