По промената во акционерската структура на компанијата Phoenixthe, основана од Clare Ferragni, познатата инфлуенсерка останува нејзин главен извршен директор. Преку соопштение јавноста е информирана за потпишување на договор за продажба на удел во Phoenixthe на Avm Gestioni Sgr.

„Патувањето што започна со Chiara Ferragni и нејзиниот бренд беше неверојатно и нè доведе до постигнување на навистина сензационални и неочекувани цели“, коментира Paul Barletta, CEO на Alchemy. Завршена е финансиска операција која на компанијата, по заминувањето на еден од оснивачите и донесе истакнат и престижен партнер, како што е Avm Gestioni.

Chiara Ferragni е претприемач, моден блогер, инфлуенсер и дизајнер. Живее на релација Милано и Лос Анџелес, има три компании и се проценува дека досега има заработено околу 19 милиони евра.

Се започна 2009 година, со соработка со брендови за мода и убавина, преку нејзиниот блог The Blonde Salad. Списанието New York во 2001 година ја прогласи за „една од најголемите ѕвезди во моден стил на улицата“./М.М.

You may also like

Comments are closed.