Канскиот филмски фестивал ( Cannes Film Festival) го започна своето 76 издание со најдобрите во меѓународната кинематографија и со ѕвездите који и годинава го исполнија фестивалскиот црвен ќилим.

Француската ривиера е во екстравагантно руво и така ќе биде до затворањето, на 27 мај. Се очекува на фестивалот да бидат прикажани драматични, луксузните облеки – без оглед дали се направени по нарачка, добиени од најновите модни ревии или, извадени од архивите.

Годишниот настан, на кој премиерно се прикажуваат и некои од најдискутираните филмови во годината, организира и моден спектакл на исто ниво со Oscars и Met Gala.

Какво ќе биде модното расположение на годинешниот фестивал најдобрите се гледа по преставеното на црвениот ќилим, како и на блескавата Кроазета./М.М.

You may also like

Comments are closed.