Мода вестиМоден мозаик

Mike Tyson во новата колекција за 2022 година на Robertо Cavalli

Robertо Cavalli

За креативниот директор Fausto Puglisi, легендарниот боксер Mike Tyson е вистинскиот медиум за промоција на неговата деби кампања на Robertо Cavalli. https://www.robertocavalli.com/en-mk/

Колекцијата на машка облека за пролет-лето 2022 го истакнува впечатливото доближување на дизајнерот кон разнообразните, смели и култни дизајни на семејството Cavalli, заедно со неговата инспирацијата од кралот на Поп-Арт-от, Andy Warhol.

Mike Tyson е една од последните живи поп икони, боксерски шампион и модерен човек, со личен и ексцентричен вкус, истакнува Puglisi, со лична приказна која, освен за боксерскиот шампион, е и со слика за преживувањето, за борбата и отпорот.

Освен славниот боксер, во кампањата се вклучени и други врвни машки модели. Колекцијата може да се види на следниов линк./M.M.

You may also like

Comments are closed.