Конечниот NFT ќе биде достапен за купување на дигиталниот пазар SuperRare до крајот на јануари. Голема дигитална уметничка инсталација на NFT, „Adidas for Prada Re-Source by Zach Lieberman“, ќе биде изложена во водечките продавници на Adidas и Prada ширум светот.

Adias Originals and Prada are stepping into the world of NFTs for Prada Re-Source.

Додека NFTs и метаверзумот се шират, Adidas Originals и Prada ги здружуваат силите за да влезат во дигиталниот свет на еден поинаков начин.Имено, тие започнуваат глобален уметнички проект насловен како Adidas for Prada Re-Source, што има за цел да ги анимира луѓето од модата, дизајнот и крипто, за да се создаде уметничко дело инспирирано од колекцијата Re-Nylon.


Маркетинг директорот на Прада Групацијата Лоренцо Бертели, посчува дека Прада била во првите редови во изразувањето на иновативен дизајн во новите медиуми – било да е тоа физички, визуелно, за метаверс, од 2012 година наречен „Il Palazzo“.
Прада го гледа новонастанатиот метаверс како нов простор за брендот, за следната генерација.
Adidas и Prada се здружени повторно и во соработка со Polygon Studios, Gaming и NFT секторот на веб-страницата за игри, за да создадат NFT на мрежата на Polygon. NFT ќе биде составен од 3.000 поединечни плочки дизајнирани од креатори од целиот свет. Секоја плочка ќе биде искована во едно уметничко дело, во NFT на дигиталниот уметник и кодер Zach Lieberman.


Конечниот NFT ќе оди на аукција, а целата добивка од продажбата ќе биде донирана на Slow Factory, непрофитна организација која работи на едукација на луѓето за климатската правда и човековите права./М.М.

 

You may also like

Comments are closed.