Zoflora е концентрирано повеќенаменско средство за дезинфекција што уништува 99,9 проценти од бактериите и вирусите. Zoflora  успешно уништува голем број бактерии кои се појавуваат во домаќинството, вклучувајќи: салмонела, листерија, ешерихија коли, стрептококус ауреус, вируси на хуман херпес, грип А (Х1Н1), ротавирус и респираторен синцицијален вирус (РСВ).

Zoflora е едно од ретките хемиски средства за дезинфекција чие дејство врз најновиот вид на коронавирус е лабораториски тестирано во Велика Британија, а докажано е дека убива коронавируси, вклучувајќи го и вирусот што предизвикува COVID-19 (SARSCoV-2), вели магистер по фармација Бранислава Даскаловиќ, тим менаџер на CHC за Западен Балкан.

Редовната хигиена со едноставно бришење на масите, тастатурите, прекинувачите за светла, рачките на вратите, површините во кујната и бањата значително ќе го намали пролиферацијата на опасните бацили, кои во голема мера ќе ги заштитат вашите најблиски и себе си од опасните вируси и болести.

Zoflora  е британски производ и идеален партнер за хигиена на просторот, стигна на српскиот пазар благодарение на компанијата Хемофарм.

Zoflora  е концентрирано повеќенаменско средство за дезинфекција кое убива 99,9 отсто од бактериите и вирусите. Zoflora  успешно уништува многу бактерии кои се појавуваат во домаќинството, вклучително и салмонела, листерија, ешерихија коли, стрептококус ауреус, хумани херпес вируси, грип А (Х1Н1), ротавирус и респираторен синцицијален вирус.

Zoflora  е концентрирано средство за дезинфекција кое може да се користи чисто или разредено во вода. Од 500 мл Zoflora  се добиваат речиси 10 литри средство за дезинфекција со целосен ефект.

Zoflora  е безбедна и за хигиената на просторот во кој живеат домашни миленици, и за хигиената на нивните работи. Ако имате куче, со задоволство ќе дознаете дека Zoflora  го уништува морбиливирусот, кој предизвикува тешка болест на кутрињата, потоа успешно ги елиминира бактериите кои предизвикуваат кашлица кај кучињата, го уништува вирусот на грип кај кучињата и мачките и вирусот на херпес кај мачките. Со користење на Zoflora  ќе придонесете не само за подобра хигиена на просторот, туку и за зачувување на здравјето на вашето домашно милениче“, вели Бранислава Даскаловиќ, магистер по фармација од Хемофарм./M.M.

You may also like

Comments are closed.