Кога диетите не го даваат очекуваниот одговор можеби треба да се побара помош во Lumen.

Лумен е нов систем на исхрана и метаболизам кој го користи вашиот здив за да ви помогне да бидете во форма и да изгубите тежина. Со Лумено може да се измери метаболизмот во реално време преку здив. Така се гледа кој извор на „гориво„ го користи вашето тело за енергија и како да ја оптимизирајте вашата исхрана.

Научно е докажано дека технологијата на Лумен прецизно ја мери употребата на метаболичко гориво, според златниот стандард (RER) за мерење на метаболизмот. Со секојдневниот увид преку Лумен, може да се подобри метаболизмот, односно метаболичката флексибилност: способноста на вашето тело ефикасно да се префрла помеѓу употребата на масти или на јаглехидрати како извор на енергија.

Секое утро, Лумен го одредува изворот на гориво на вашето тело – јаглехидрати или масти.

Се мери концентрацијата на СО2, со вдишување на фиксен волумен на воздух преку уредот Лумен.

Луменот е калибриран според вашиот уникатен опсег на CO2 и капацитетот на белите дробови.

Видеото за демонстрација е за да дознаете повеќе за тоа како еден здив може да помогне да видите дали вашето тело согорува маснотии или јаглени хидрати и како можете да ја измените вашата диета и вежбање за да одржите здрав начин на живот./М.М.

https://www.lumen.me/wl?utm_source=gm&utm_medium=smartgl100&utm_campaign=smartgl100&gclid=EAIaIQobChMIxtfa34eu7wIVgOy7CB36RwgtEAEYASAAEgI_v_D_BwE

You may also like

Comments are closed.