Убавина вестиУбавина и здравје

Louis Vuitton претстави нови парфеми во колекционерски шишиња потпишани од Frank Gehr

Louis Vuitton

Кон постојната, софистицирана колекција парфеми на Louis Vuitton, создадени од прочуениот парфимер Jacques Cavallier Belletrud, се приклучуваат нови мириси, овој пат во колекционерски шишиња потпишани од  архитектот Frank Gehry, кој е и создавач и на футуристичкиот дизајн на Louis Vuitton Foundation.

Louis Vuitton

Louis Vuitton, кој секогаш создавал иконски парфеми, сега влегува во високата парфимерија со колекцијата од пет мириси наречена “Les Extracts”. Создавачот е Jacques Cavallier Belletrud , кој сака да ја деконструира композицијата на класичниот парфем: “Сакав да одам таму каде што никој не одел. Кон уништување на самата архитектура на парфемот. Така е создадена Collection of Extracts: пет мириси без врв, срце или основна нота. Да се ​​открива секој од нив, како квинтесенцијата на секое семејство.

Louis Vuitton

Од петте мириси на колекцијата Dancing Blossom е опишан како “каскада од цвекиња”: таму се мешаат јасмин од самбак, мајската роза, osmanthus и индиска тубероза. Cosmic Cloud е  интерактивно нуркање на сетилата: патување кон неистражените допири на мошусот,  интерпункција од чоколадо, тонка грав од Венецуела, пачули, чипре, мов од даб и бергамот. Rhapsody е сензација на светлина од цвеќиња, од Grandi florum јасмин до пачули, вклучително и мајска роза и чипре. Symphony, како фусија помеѓу небото и земјата е сензорно нуркање, бесконечно уживање во апсолутна светлина, зрачење на вибрациите на подводните острови, слатка пикантност на свежата кора од ѓумбир, во коктел од бергамот, грејпфрут и црвени бобинки.

Louis Vuitton

Stellar Times, петтиот парфем, претставува сублиминално патување низ времето, за повторно откривање на сјајот на храмовите од приказните, на градини со мозаици и прекрасни фонтани. Цветот на портокалот се меша со растителен килибар и кожните ноти на перуанскиот балсам./M.M.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

You may also like

Comments are closed.