За здравјето на нашата кожа, ништо не е поважно од сигурната заштита од сонце. Ladival® производите, се со врвен германски квалитет за оптимална заштита и нега, благодарение на уникатната тројна клеточна заштита од УВ-Б, УВ-А и од инфрацрвено А зрачење. Со тоа Ladival® поставува нови стандарди за заштита од сонце.

Постојните креми за сончање што ги знаете, штитат само од УВ-А и УВ-Б, што значи дека ја штитат вашата кожа само од 7% од тие зраци. Заштитувајќи ја кожата и од инфра црвените-A зраци  Ladival нуди четири пати повеќе заштита од штетните сончеви зраци. https://ladival.ae/Дизајнерската филозофија на производите Ladival® е минимализам – без никакви непотребни и можеби иритирачки адитиви како мириси, бои или конзерванси. Германскиот производител STADA е лидер во компетенциите и иновациите во областа на заштита од сонце со повеќе од 30 години искуство и континуирано инвестира во истражување и развој за да понуди интелигентна и апсолутно сигурна заштита од сонце.

PROREPAIR FOTOLIASA SPF 50+

Ladival® Prorepair Fotoliasa обезбедува троен ефект врз кожата: закрепнување, регенерација и спречување на канцерогени ефекти на зрачењето. Ја поправа клеточната ДНК оштетена од сонцето, ја подобрува природната одбрана на кожата и штити од УВ-Б, УВ-А, ИР-А зрачење, видлива светлина и сина светлина од екранот. Тоа помага да се поправи ДНК оштетена од сонцето, правејќи ја идеална за луѓе со состојби поврзани со ДНК, како што се актинична кератоза, карцином и после ласерски третман.

Содржи фотолијаза, ензим извлечен од површината на алгата Anacystis nidulans, кој е изложен на постојано оштетување, слично на она што ги создава УВ-Б зрачењето врз човечките ДНК клетки. Покрај тоа, содржи моќни антиоксидантни состојки кои ја штитат кожата од секојдневно оштетување предизвикано од надворешни влијанија и начин на живот.

Се нанесува секојдневно на лицето, вратот, градите и рацете и изложените области кои се најмногу погодени од оштетување на сонцето.

ALLERGY-PRONE SKIN SPF 50+

Гел за заштита од сонце со лесна и немасна текстура, погоден за кожа склона кон алергии на сонце, акни и масна кожа. Гелот штити од изгореници од сонце и предвремено стареење на кожата предизвикано од сонцето и дава пријатно чувство на кожата. УВ-А и УВ-Б заштитата е во согласност со препораките на ЕУ Заштитува и од ефектите на штетното инфрацрвено-А зрачење.

TATTOO SPF 50+ 

На тетоважите им е потребна посебна грижа и интензивна УВ заштита за да се одржи интензитетот на бојата подолго време. Производите за сончање наменети за тетовирана кожа треба да имаат висок заштитен фактор и да ја обезбедуваат кожата со влага и да ја одржуваат мазна. Добрата УВ заштита може да помогне да се спречи предвремено бледнеење предизвикано од сонцето и да се зачуваат боите на тетоважата.

FOR CHILDREN SPF 50+

УВ-А и УВ-Б заштита во согласност со препораките на ЕУ Заштитува од ефектите на штетното инфрацрвено-А зрачење./M.M.

You may also like

Comments are closed.