Heron01

Американскиот бренд Heron Preston се здружи со технолошката компанија Zellerfeld за да ги создадат и промовираат првите целосно 3D печатени патики наречени Heron01 

Патиките во три бои на Heron01 се пуштени во продажба, а се создадени без фабрики или синџир на снабдување. Патиките се направени од единствен материјал – без шевови, шиење и токсични лепила. Heron01 патиките се рециклираат, што значи дека Zellerfeld може да ги претвори во материјал за нови обувки.

Heron01

Рециклирањето на обувките отвораат широк спектар на нови можности за дизајн и производство, вклучувајќи го и потенцијалот за клиентите да ги „ажурираат“ своите чевли со препечатување во понова верзија.

„Heron01 е само почеток – со производство на додатоци, потенцијалот е неограничен“, соопштуваат од Heron Preston. „Успеавме да дизајнираме и отпечатиме функционални и еволуирачки прототипови за неколку часа – со традиционално производство, ова би траело со месеци.“

Heron01 може да се печати во стандардни големини, а исто така може да се прилагоди и со скенирање на стапалата со мобилен, овозможувајќи брза и лесна персонализација и оптимизација./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.