Информациите според кои Birkin чантите стануваат се поскапи, дека на нив се чека се подолго, а и дека одредени трговци прават условувања за купување, се повод за последната кражба на чанти од Палм Бич.
Меѓу најскапите украдени парчиња се 40 сантиметри долгата Kellys чанта од крокодилска кожа, со цена од 89.000 долари и Vert Bosphore Birkin од 32 сантиметри, која чинела 110.000 долари. Другите украдени Hermes чанти беа по цена од 9.000 до 50.000 долари.
Вредноста на Birkin чантите, од околу милион долари е причина за кражба на 13 од нив, од излогот на бутик во Палм Бич. Украдените парчиња вклучуваа осум Birkin и пет Kellys, кои беа поставени во излогот на бутик кој се наоѓа на улица полна со други продавници со висока мода./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.