Пред продукцијата е во подготовка а авторите на биографијата и сценариото – Isaure Pisani-Ferry и Jennifer Have потпишаа договор за проектот што се очекува да биде на малите екрани во 2022 година.

Karl Lagerfeld го смени начинот на кој пристапуваме и гледаме кон модата. Серијата ќе го прикаже неговиот пат до успехот – се до врвот на модата. Тој беше еден од најиновативните дизајнери во индустријата и работеше како креативен директор за Chanel, Fendi, како и во неговиот истоимен бренд. Неговата смрт, во 2019 година, длабоко ги трогна не само од модните професионалци, туку и целиот свет. На сајтот на модната куќа што го носи неговото име направено е претставување на неговото дело https://www.karl.com/gr/subhome/the-real-karl_section

Во официјалната изјава, потпретседателката за програмирање на Disney, Pauline Dauvin стои: „Веднаш не заведе идејата за адаптација на биографијата на Bacqué, што ќе ја означи првата соработка помеѓу Disney и Gaumont во француско оригинално шоу. Серијата ја прикажува трансформацијата во модната индустрија на Франција во 70 -тите, отелотворена со икона со повеќе метаморфози, Karl Lagerfeld “.

Новата серија е базирана на биографијата на Raphaëlle Bacqué, кој истражуваше некои од најважните моменти зад сцената во текот на животот на дизајнерот. Се разбира, ќе се опфати и неговиот личен живот и врски, како што е романса со Jacques de Bascher, како и неговото ривалство со Yves Saint Laurent./M.M.

You may also like

Comments are closed.