DERMEDIC

Формулите на DERMEDIC дермо-козметика базирани на дерматолошки, технолошки и лабораториски истражувања и практична апликација се развиени со користење на највисоките стандарди за квалитет и безбедност. https://www.dermedic.pl/en/glossary-of-active-ingredients.html

Дермо-козметиката на DERMEDIC ги исполнува и тековните спецификации на European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) што се однесуваат на нега и третман на кожата. Во согласност со правилото минимум состојки – максимален ефект, DERMEDIC дермо – козметиката содржи најмала можна количина на надразнувачки супстанции, мириси и бои. Вистинската формула и точно избраната концентрација на активни супстанции ја гарантираат ефективноста на козметиката во грижата за чувствителната кожа и помагањето во лекувањето на најтипичните заболувања на кожата.

Меѓу бројните производи за чуствителна кожа е и SUNBRELLA, колекција за заштита од сончевата УВ радијација.  Производите SUNBRELLA обезбедуваат ефективна и долготрајна заштита од UVA и UVB зрачење-од SPF 15 до SPF 50+. Тие содржат RonaCare AP – иновативна и интелигентна активна состојка која и обезбедува на кожата напредна заштита од ефектите на сонцето (дури 24 часа, кога се користи правилно)./M.M.

You may also like

Comments are closed.