Минатото лето брендот својата крузер колекција ја промовира во Piazza del Duomo, во Lecce, Италија.

Dior со соопштение објави дека на 17 јуни, во Атина, ќе ја одржи модна ревија на која ќе ја лансира својата меѓусезонска колекција на дизајнерката Maria Grazia Chiuri. Ревијата ќе се одржи „со целосна почит кон здравствените мерки“.

Меѓу-сезонските односно таканаречени крузер колекции се во редот на вообичаените колекции, а француските куќи често промоциите ги прават во други земји, а особено во летувслиштата.

„Куќата ја избра Атина, исклучителна дестинација, лулка на западната цивилизација и на европската уметност“, се вели во соопштението.

Минатото лето, Dior ја лансираше својата колекција на крстарења во Италија со поканети само „пријатели и семејство“. Патувањето во Атина ќе му оддаде почит на иконската фотосесија во Акропол пред 70 години за колекција висока мода од Christian Dior./M.M.

 

You may also like

Comments are closed.