Valentino

Во Valentino велат дека во нјановата машка колекција всушност се работи за нов концепт на романтицизам – дека тој токму во раната есен ќе направи свое поставување и за во наредните колекции.

Токму како и во претходната есенско-зимска колекција, во која концептот на црното беше надополнет со везени цветови во сиви тонови. Изработен од ист материјал како и облеката, секој цвет тогаш беше обложен за да создаде релјефен ефект, за кога ќе се најде на палтото да го потврди идентитетот на Valentino.

Така и овој пат, емотивната суштина на Valentino е отелотворена во црно-белите парчиња на колекцијата наречена FALL 21: MEN’S GARDEN BLACK. Претставувањето е на следниов линк: https://www.valentino.com/en-cy/experience/fall-21-men-collection

Контрастите уникатно ја подигнуваат енергијата на оваа есенска колекција, целосно изразувајќи ја современата свест на модната куќа. Тука е всушност е и новиот концепт на романтизам за новата есенска колекција./M.M.

Valentino

Valentino

Valentino

Valentino

You may also like

Comments are closed.