Основана пред повеќе од еден век, во 1912 година, во деветтиот арондисман во Париз, Франција Galeries Lafayette преставува синоним на водечка стоковна куќа. Со време, создавајќи цел ланец стоковни во Франција и ширум светот, трговскиот ланец постојано воведува новини и се приспособува кон модните трендови. Така есенва, во Galeries Lafayette има триесетина нови брендови со свои производи, вклучувајќи т.н. инста-вирални брендови како : The Frankie Shop, By Far и Staud. Со интерактивни дисплеи и кураторски избор на одржливи парчиња, далеку ги надминуваат вообичаените стоковни куќи. Во Bobby, винтиџ галеријата ги очекува бројните посетители со оригинален наслов :„Купи сега или плачи подоцна“.
Потрагата по оние невозможни а посакувани нешта, што ги нема на други места е во Bobby. Фалејќи се со ретки дизајнерски парчиња како Chanel, Sandro и Celine, винтиџ продавницата е вистинска ризница на модни откритија./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.