Најновиот мирис на Miu Miu, кој пристигнува на пазарот во февруари 2023 година, е инспириран од популарниот азиски десерт „Mango Pomelo Sago“.
Miu Miu fleur de lait се додава на линијата што започна со Miu Miu Eau de Parfum, а потоа следи Miu Miu L’Eau Bleue; и врз основа на женствената и нежна цветна нота на крин на долината. Новиот мирис ги нагласува гурманските аспекти и прекрасниот мирис на цветот на османтус, кој личи на кајсија.
Извонредниот десерт што го инспирираше мирисот обично вклучува манго исечено на коцки, помело, саго, кокосово млеко и млеко, што резултира со овошно и слатко задоволство.
Miu Miu Fleur de Lait нуди вкусeн акорд од манго на отворањето, додека срцето се најавува со овошните и цветни аспекти на османтус. Во основата наоѓаме тропско и кремасто кокосово млеко./М.М.

You may also like

Comments are closed.