Лифтингот за трепки ветува долги и закривени природни трепки, без вметоци  или додатоци на трепките. Третманот работи како еден вид постојан бран за трепките. Третманот користи специјални хемикалии за да ги крене трепките нагоре.

Полутрајните третмани не само што изгледаат одлично, туку и заштедуваат многу време во текот на вашата дневна рутина за шминкање.

Исчистените трепки прецизно се подигнуваат со специјални силиконски влошки, се ставаат на очниот капак и се чешлаат во посакуваната положба. Потоа се нанесува хемиски лосион кој ја раствора оригиналната структура на трепките. Времето на изложеност е помеѓу 12 и 20 минути, во зависност од подготовката. Потоа се нанесува втор лосион за да се добие посакуваната форма, за уште 12 и 20 минути.  По третманот, измијте го лицето, ставете шминка или извадете ја.

 

Предностите на лифтингот на трепките:

  • Ефектот трае помеѓу 6-8 недели
  • Третманот е безболен и трае приближно 45 минути
  • Трепките може да бидат истовремено обоени
  • Долги, заоблени трепки
  • Заштеда на време за шминкање
  • Не се потребни вештачки трепки или маскара
  • Погоден за секого: Не е важно дали имате кратки, долги, светли или темни трепки

Третманот за убавина може да се спроведе професионално во студио за козметика или, ако сте доволно сигурни, дома со комплет за кревање трепки./M.M.

You may also like

Comments are closed.