Колекцијата пролет/лето 2022 на Zara Studio, составена од сезонски парчиња со ограничено издание е веќе во продавниците.

©ZARA, Photography by Steven Meisel

Преставувањето на создаденото, замислено во соработка со стилистот Karl Templer и дизајнерскиот тим на Zara, нуди повеќе експериментални силуети во споредба со досегашните стандардни, основни артикли за облека. Дефинитивно една поинаква, побогата и обмислена Zara колекција, за пролетно-летните денови.

©ZARA, Photography by Steven Meisel

Колекцијата како да е спој на неколку различни стилови, во голема мера се потпира на елементите на готската мода, додавајќи ноти на боемски стилови, како и стилови за во домот, со многу пејсли отпечатоци и возбудливи детали.

©ZARA, Photography by Steven Meisel

За пригодната промотивна кампања манекенките носат изгледи кој се врзуваат со конвенционално различни елементи. Фотографот Steven Meisel ги снимил моделите кои носат лесна,елегантна облека, со сложени принтови и комбинирани материјали, на блескаво бела заднина, за да се истакнат, но не и потенцираат композициите. На приближно половина од фотографиите, моделите се сликани со одредено овошје, можеби за да се засилат креативните асоцијации помеѓу храната и искушението.

©ZARA, Photography by Steven Meisel

Цените започнуваат од триесетина евра за накитот и облеката од чипка и се движат до 280 евра за кожени панталони и чевли. /М.М.

©ZARA, Photography by Steven Meisel

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.