Soleil Crystal Edition Extrait de Parfum by Lalique е парфем наменет за жените, создаден како резултат на соработката на Lalique традицијата за изработка на кристал со француската уметност во креирањето на парфеми. Креатри на парфемот се: Alexandra Monet, Barbara Zoebelein и Benoist Lapouza.

Пакувањето на парфемот е кристално и ексклузивно, како и количеството, од цели 1500мл. Понудени се само 20 потпишани и нумерирани парфеми. Деталите на шишето се боени рачно, со 23.5 каратно злато, со што едновремено станува и колекционерски предмет.  https://www.lalique.com/en/catalog/perfumes/exceptional-pieces/soleil-lalique-crystal-edition#:~:text=%24%2028%2C000.00,gold%3A%20SOLEIL%20LALIQUE%20CRYSTAL%20EDITION.

Составот на овој по многу нешта необичен парфем се во врвните ноти: Mandarin Orange,  Bitter бадем и кардамон, средни ноти се круша, кандиниран бадем, јасмин, карамела, млеко и кафе, основни ноти се Белиот мошус, сандал и пралин.

Во Harrods цената на парфемот изнесува 21.700 фунти./М.М. https://www.harrods.com/en-gb/shopping/lalique-soleil-lalique-crystal-edition-extrait-de-parfum-1500ml-16489611 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.