Rihanna стана национална хероина. Пред воодушевената публика, новата премиерка на Барбадос, Mia Monthly и ја честиташе на Rihanna новата титулата со зборовите: Да продолжиш да блескаш како дијамант и со своите дела и постапки да бидеш гордост на својот народ.

По четири века колонијално потчинување, Барбадос стана Република. На настанот на проглеасувањето на Барбадос за Република и на инаугурација на претседателката Mia Monthly, на присутните во име на кралицата на присутните им се обрати Prince Charles.

Барбадос ја прослави својата независност со голема забава: со танчери, пејачи, воен персонал, врвни достоинственици на земјата, како и со пеачката-претприемач Rihanna и британскиот принц Чарлс. На полноќ, кога земјата престана да ја признава кралицата Елизабета, а Барбадос засекогаш се ослободи од монархијата, станувајќи република по речиси 400 години различни форми на британско владеење.
Prince Charles и честита на Rihanna што стана 11-ти национален херој на Барбадос. Локалните медиуми, како и Town & Country освен за присуството на Prince Charles, потсетија и на 10 декември 2016 година, кога Prince Harry, заедно со Rihanna беше на прославата во Барбадос./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.