Компанијата Pabst Brewing Company штотуку го стави своето име на пијалок за возрасни со канабис. Нивниот нов пијалок Pabst Blue Ribbon од канабис е достапен само во Калифорнија. Тие се првиот голем американски бренд за пиво што ја става својата етикета на пијалок од канабис.

Првото нешто што треба да се забележи е дека ова не е пиво. Овој ТБР со ТХЦ гориво е „оригинален селцер со лимон наточен со канабис“, и како таков, веројатно е повеќе маркетиншка игра за мода на тврдиот селцер.

Содржи 5 mg THC што е е под индустрискиот стандард од 10 mg за пијалок со слична цена. Овој производ се чини дека е микродоза, или е наменет за љубопитните. Мириса на сок од лимон, со изненадувачки добар вкус и конзервативно пакување со вистинско лого на Pabst Blue Ribbon.

Конзервата и пакувањето се убави, иако капакот може да биде малку збунувачки за првиот пијалок од канабис. Се одликува со капак што може повторно да се затвори за разлика од традиционалната поп-топ лименка со пена.

Pabst Labs не го наведува овој пијалок како достапен насекаде во Сан Франциско, така што единствената опција е да се купи директно од веб -страницата на Pabst Labs./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.