Orto Parisi е проект на креаторот Alessandro Gualtieri, кој е и основач на брендот Nasomatto.

Брендот во кој се создаваат парфеми е инспириран од градината лоцирана во Пуља, каде што креаторот летувал заедно со неговиот дедо, г-дин Parisi.
Според Orto Parisi телото е градина, а неговите мириси се вистинско огледало на нашата душа. Рафинирани и софистицирани, овие мириси ги репродуцираат природните телесни мириси на кои веќе не сме навикнати, како и моменталноста, плодноста, земјата, животот.

Секое шишенце на парфеми е украсено со единствено капаче, направено од материјал кој е поврзан со темата на мирисот.

https://noseparis.com/en/brands/orto-parisi

Во преставувањето на парфемот Cuoium се истакнува дека: Cuoium е моќен мирис кој го комбинира карактерот на кожата со топлината на темјанот и сладоста на темјанушката, оживеана од цитрусната свежина на мандарината.
Меѓу парфемите на Orto Parisi, Cuoium е единствениот мирис што се продава со отстранлива обвивка со растителна кожа./М.М.

You may also like

Comments are closed.