Црвената – бојата на љубовта е и бојата на колекцијата на Montblanc Meisterstuck Great Masters Calligraphy, што го прави совршен подарок за Денот на вљубените.

Пишувањето писма може да биде застарено, но искуството е сè уште непроценливо. Напишете неколку зборови на љубовта со помош на новиот додаток на Montblanc во колекцијата Meisterstuck Great Masters Calligraphy.


Колекцијата воведува нови, пофлексибилни пенкала кои ја подобруваат уметноста на ракописот за да може да се создаде уште поизразена и оригинална калиграфија. Рачно направени во специјализиран процес од 35 чекори, овие цврсти златни пердуви се резултат на одлична изработка, професионална интуиција и непоколебливо трпение.
Ова специјално златно пенкало ги олеснува различните стилови на пишување. Со примена на различни нивоа на притисок, можете да ја промените дебелината на линиите кои нудат различни нијанси на хартија.
Транспарентниот бордо лак со градиент е зајакнат со златни шампањски акценти, додека пенкалото Flex е обложено со 18k злато и украсено со калиграфскиот симбол „888“.
Овие нови инструменти претставени од Montblanc се достапни во бутиците на брендот ширум светот./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.