Max Mara и – Lights, Camera, Action!
Lights, Camera, Action! – токму тоа се зборовите со кои Max Mara ја започнува приказната за својата пролетно/летна колекција за годинава. Приказната е од времето на Françoise Sagan.


Имено, се работи за колекција во која моделите и манекенките го доловуваат духот на Françoise Sagan, француската писателка, најпозната по романот „Добар ден таго„( „Bonjour Tristesse“).


Колекцијата е создадена според стилот на самата писателка Саган, каде што доминира класичната, деловна облека, надополнета со prêt-à-porter финеси. Колекцијата е надополнета со впечатливи модни додатоци – сосема во стилот на брендот!


Така, колекцијата ја канализира моќта на еманципираните жени, повторното ажурирајќи ги временските кодови на Françoise Sagan./М.М.

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.