LYMA

Како и многу одлични пронајдоци и ласерот LYMA е направен сосема случајно. Ласерската технологија што ја користеше LYMA беше откриена од тим германски научници при развивање на медицински ласер, за да се лекуваат внатрешните телесни повреди како дегенерирана ‘рскавица, искинати тетиви и респираторно воспаление, со цел да се избегне инвазивна хирургија.

За време на нивното истражување, тие откриле дека ласерот има извонреден ефект врз кожата, ги измазнува брчките и ја намалува пигментацијата, акните, лузни, црвенило и розацеа воспаление.

LYMA

Работејќи со оптимална густина на моќност (доволно моќно за ефикасно стимулирање на подлабокото ткиво) LYMA ласерот претставува вистински чекор напред во ефективното обновување на кожата во домашни услови.

Ласерот LYMA ја отклучува митохондријата – извор на енергија во клетките на нашите тела – за да им обезбеди повеќе енергија, а со тоа им ја враќа способноста да произведуваат колаген и еластин, со потенцијал за обновување на кожата во текот на процесот.

За разлика од многу традиционални третмани со ласер, LYMA не предизвикува болки или оштетување на дермисот.

LYMA е првиот оптимизиран био-стимулативен ласер од клиника за домашна употреба. Во неговото јадро е длабоко био-стимулирачки инфра-црвен ласер. Го дисперзира единствениот зрак 25,000 пати преку ултра-дифузна внатрешна леќа, што обезбедува прецизна, насочена моќ и не обезбедува оштетување на клетките, што значи дека е дури и безбедно да се користи околу очите. Ова осигурува дека ласерот не само што може да ги достигне најдлабоките слоеви на кожата, туку и масното и мускулното ткиво под него, со доволно моќ да ја стимулира регенерацијата на кожата.

Ласерот LYMA исто така вклучува  сини LED диоди со голема моќност, за да помогне во елиминирањето на површинските бактерии, вклучувајќи ги и микроорганизмите што можат да предизвикаат акни.

LYMA

Клиничките испитувања во период од 12 недели демонстрираа намалување на пигментацијата за 64%, розацеа за 42%, акни за 56% и длабочина на брчки за 53,8% кога ласерот LYMA се користеше дома два пати дневно.

Се користи, откако ќе нанесете LYMA Active Mist и LYMA Priming Serum, така што со него се поминува над кожата 15-20 минути, полека движејќи се меѓу целните области.

Комплетот со LYMA Laser содржи и 30-дневно снабдување со LYMA Priming Serum, формулиран за да обезбеди длабока регенерација на клетките и да ги оптимизира перформансите на ласерот, и LYMA Active Mist, составен од 36% активен стабилизиран кислород – најефикасен природен антиоксиданс./M.M.

Деталите се на следниов линк: https://lyma.life/utm_source=Daily%20Mail&utm_medium=Display

 

You may also like

Comments are closed.