LVMH и Google Cloud најавија стратешко партнерство за забрзување на иновациите и развој на нови решенија за вештачка интелигенција. Двете компании ќе ги здружат силите за да ги зајакнат LVMH’s Maisons – индивидуалните луксузни брендови на компанијата – за да создадат нови, персонализирани искуства на клиенти, кои поттикнуваат долгорочен раст.

https://www.lvmh.com/news-documents/news/lvmh-et-google-cloud-partenaires-strategiques-pour-lintelligence-artificielle-et-linnovation-dans-le-cloud/

Единицата Alphabet Inc., исто така, ќе работи на електроцентралата за луксузни производи LVMH, за да го подобри предвидувањето на побарувачката и управувањето со залихите и да помогне подобро да им препорачаат насочени производи на клиентите.

Партнерството ги комбинира креативноста, средствата, технолошките можности на двете компании, жедта за иновации и признатите позиции на нивните пазари. Компаниите одбија да ги објават деталите на договорот.

Alphabet Inc. е американски мултинационален конгломерат. Создаден е преку преструктуирање на Google, во 2015 година и стана матична компанија на Google и неколку поранешни подружници на Google./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.