Bernard Arnault

Претседателот и извршен директор на LVMH, Bernard Arnault  продолжува да купува акции и покрај нивното рекордно високо ниво. За инвеститорите кои се прашуваат дали тековната проценка на LVMH е претерана, првит човек одговара со непрекидно купувањето акции на  својата компанија. Купувања се на отворен пазар (главно на Еуронекст Париз).

LVMH ќе продолжи да се потпира на макро трендовите на растечка средна класа во земјите во подем, истовремено профитирајќи од продажбата преку Интернет што порасна со пандемијата.

Размислувајќи за предизвикувачката, но крајно успешна 2020 година за Louis Vuitton Moët Hennessy (OTCPK: LVMHF, OTCPK: LVMUY), Arnault  го изјави следново: Кризите не прават посилни. Нашите модни куќи го искусија својот удел во нив, во текот на нивното повеќе децениско постоење, но сè додека учиме од нив, тие можат да бидат моќен двигател за растот во наредните години.

LVMH, Bernard Arnault

Bernard Arnault, кој заедно со неговото семејство, поседува повеќе од 47% од конгломератот за луксузни модни куќи, очигледно имаа една година да запомнење. Сето продолжува и во 2021 година, со акциите на LVMH, со кои по богатството го надмина Bezos, првиот човек на  Amazon./M.M.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.