Во емотивниот пост на Инстаграм, легендарниот супермодел од 90-тите години, Linda Evangelista откри дека поднела тужба против Zeltiq Aesthetics, откако била „брутално изобличена“ од нивниот третман наречен  „CoolSculpting“ за замрзнување на маснотии.

„Направив голем чекор кон исправување на неправдата што ја претрпев и ја чував во себе повеќе од пет години“, напиша Evangelista. „На моите следбеници кои се прашуваа зошто не работев додека кариерата на моите врсници напредуваше, причината е што бев брутално изобличена од процедурата на Zeltiq’s CoolSculpting, која го направи спротивното од она што го вети: ги зголеми, а не намали масните клетки и ме оставиј трајно деформирана дури и откако претрпев две болни, неуспешни, корективни операции. Останав, како што опишаа медиумите, „непрепознатлива“.

Таа тврди дека постапката ја оставила „брутално изобличена“ и ги зголемила, а не ги намалила масните клетки… и ја оставила „трајно деформирана дури и откако била подложена на две болни, неуспешни, корективни операции“. Линда додаде: „Останав, како што опишаа медиумите,„ непрепознатлив “.

Linda вели дека развила парадоксална масна хиперплазија или PAH… кога масните клетки растат поголеми отколку помали. Тоа е редок, но сериозен несакан ефект што најчесто се случува кај мажите. Таа вели дека не била свесна за овој ризик пред да се подложи на постапката и дека ПАХ: „не само што ми ја уништи егзистенцијата, туку ме испрати во циклус на длабока депресија, длабока тага и најниски длабочини на омраза кон себе“./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.