Lego

Lego ги создаде своите први прототипи коцки, користејќи рециклирана ПЕТ-пластика од искористени шишиња.

Новите коцки се создадени како дел од настојувањето на данската компанија до 2030 година сите производи да ги создава од одржливи материјали.

Прототипите се создадени од рециклиран полиетилен терефталат (rPET), вообичаена термопластика што се користи за производство на шишиња и облека./М.М.

More in:Вести

Вести

Една поинаква Zara

Колекцијата пролет/лето 2022 на Zara Studio, составена од сезонски парчиња со ограничено издание е веќе ...

You may also like

Comments are closed.