Fendi

Првата колекција за Fendi на креативниот директор Kim Jones е инспирирана од наследството на брендот и елеганцијата на Италија: колекцијата е женствена, сестрана и луксузна, одмерена во боите и доследна во стилот.

Fendi

За својата прва колекција подготвена за носење за италијанскиот бренд Fendi, британскиот дизајнер Kim Jones доби високи оценки. За есента 2021 година, дизајнерот побара инспирација од петте сестри Фенди, од нивните гардеробери, па затоа колекцијата е направена со малку бои и едноставни линии.

Fendi

Со тоа што палетата на бои е ограничена само на неутрални – темни и чоколадни кафеави, кремасти бели и беж, маслинови зелени, софистицирани црни – дизајнерот доби можност навистина да покаже што може да и донесе на женската облека по неговата претходна работа со машката облека. „Забавата не е секогаш само со светли бои“, напиша тој во белешките за колекцијата. „Може да се работи за навистина луксузно уживање во себе си и во чуството на пријатност во она што го носите – и тоа повеќе од било кој друг“.

По оригиналноста, но и доследноста во дизајнот, во колекцијата се издвојуваат модните додатоци – чевлите и сандали во (не)возможни дизајни, и асиметричните торби со задолжително вградениот дизајнерски монограм на модната куќа./M.M.

Fendi

Fendi

Fendi

Fendi

Fendi

Fendi

Fendi

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.