Burberry

“Постојано се унапредуваме со цел да помогнеме во заштита на планетата за идните генерации – објавија од модната куќа. Burberry е подготвена да стане климатски позитивна до 2040, а со тоа и прв луксузен бренд кој тоа ќе го направи. https://www.burberryplc.com/en/news/sustainability/2021/burberry-to-be-climate-positive-by-2040.html

Бредндот се обврза да ја намали емисијата на штетни испарувања во целиот ланец на снабдување за 46 проценти до 2030, како и да ги охрабри другите за да го унапредат својот однос кон природата.

Burberry

Burberry ги поддржува и Fashion Avengers, групата на глобални модни организации кои работат заедно за да инспирираат активности со кои ќе се достигнат целите на UN за одржлив развој.

Maco Gobbetti, главниот извршен директор на  Burberry појасни дека : “Burberry е создадена за да  ја истражува природата и убавините на нашата околина, и сето тоа останува наша определба цели 150 години. “Drawing on this heritage of exploration and driven by our creative spirit, today we are setting a body new ambition: to become climate positive by 2040.

Burberry

„Врз основа на ова наследство и на нашиот креативен дух, денес поставуваме нова амбициона цел – да бидеме климатски позитивни до 2040 година.

Леснотијата и прилагодливоста доминираат во уметнички и занаетчиски изработените колекции на брендот. Последниве години, имено, особено по пандемијата, во која е размислувано за сите аспекти на модната индустрија доминираат колекции со еко елементи кои ја носи пораката на креативниот директор Riccardo Tisci, за насоченост кон заштита на природата./М.М.

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.