Мода вестиМоден мозаик

Balmain: вез, наместо коден лавиринт

Вез, наместо вообичаен дезен на лавиринт – тоа е нешто сосема невообичаено за Balmain. Сепак, токму везот е нивен избор на пролетно-летната сезона. Во нејзиното претставување, од Balmain се посочува дека е „ авангардна и модерна”, како и дека „ употребата на везот е реинтерпретирана во силуетите”. Создаденото претставува комбинација на прецизност и одлична изработка, поради што е и постојан извор на гордоста за Balmain.
Balmain везената колекцијата, донесува традиционално моќна, Balmain силуета, наменета како за жените, така и за мажите./М.М.

You may also like

Comments are closed.