Иако меѓу одржливите брендови Alohas, шпанскиот бренд за обувки се издвојува не само по одржливоста туку и по своето уникатно производство, дизајн и методи на нарачка, продажба и контрола врз целиот процес.
Нивниот сајт со електронска продавница по многу нешта се разликува од другите: информативен е и едукативен, она што ќе ви се допадне го нарачувате па се произведува за вас, производството е локално за помало загадување, продажбата целосно одговорна… https://www.alohas.io/

Купувањето чевли или чизми денес е многу повеќе отколку само купување на одреден производ, истакнуваат од брендот. Тоа подразбира и заземање став за вредностите на компанијата и поддршка на специфичен начин на водење бизнис – како своевидно гласање! Еве го вашиот врв зад сцената во она што значи одржливост за нас и како нашиот бренд помага да се изгради движење кон поодговорна потрошувачка. Со други зборови, тука се алатките што ги нудиме за да одговараат на вашите навики за купување со растечката желба да помогнете да се излечи нашата околина и планетата.Во тек е реализација на повеќе проекти за одржливост и намалување на загадувањето. Со донација од еден или два долара, можете да се вклучите во активните проекти во моментов кои се однесуваат на поддршка на регенерација на шумите и на меѓународни проекти за обновлива енергија. Двата се под чадорот на борбата против климатските промени, што ве носи чекор поблиску до одговорното пазарење.
Локално производство
Од основањето на брендот, обувките се произведуваат во крајбрежниот регион Аликанте, Шпанија. Со текот на годините, ние изградивме значајни односи со нашите тимови за производство и работевме заедно на постојано подобрување на квалитетот на нашите производи. Производството на локално ниво обезбедува помало загадување, редовни посети на производствени капацитети од страна на тимот, за да се обезбедат основни работни услови, а во случајот на Алохас и внимателна изработка од доверливи занаетчии. Одбраните провајдери со кои работат вклучува сертифицирани добавувачи од (Leather Working Group) работна група за кожа.
Leather Working Group е најголемата светска програма за одржлива кожа. Тоа значи редовна проценка на синџирот на снабдување со кожа од трета страна, светски познат сертификат за одржливи материјали, како и помош за подобрување на влијанието на кожата врз животната средина. Обувките што ги изработуваме се одобрени од LWG, што обезбедува најдобри практики за животна средина./М.М.
Повеќе за работната група за кожа и како таа работи на www.leatherworkinggroup.com.сс

You may also like

Comments are closed.