Alice + Olivia

Пролетната колекција на Stacey Bendet за alice + olivia е посветена на Њујорк, на креативниот пулс на градот и во услови на екстремни промени. Боемско-спортската колекција е претставена како перформанс во живот и во услови на социјално растојание и, покана да го доживеат градот и жителите-уметници, кои го прават инспиративно место и сега и секогаш.

Со облека што покажува каприциозност и флерт, но и софистициран сексипил, a + o ја олицетворува личноста и перспективата на нејзиниот основач, Stacey Bendet.

Alice + Olivia

Брендот е плод на лична потрага на Stacey по совршени панталони, што потоа прерасна во целосна колекција, со ready-to-wear парчиња, вклучувајќи и модни додатоци.

Stacey Bendet стана позната на социјалните мрежи по детално дизајнираните презентации во кои ги оживува скиците што потоа се претвораат во модна ревија на нова колекција. Во новиот свет на пандемијата, пролетната колекција е претставена преку видео, со јавен настап на улиците на Челси, во кој играа локални уметници, како танчерката Ebony Williams и виолинистката Маргот од „Куклите“./М.М. https://runway360.cfda.com/designers/alice-olivia-by-stacey-bendet/spring-2021-3

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

Alice + Olivia

 

More in:Мода

You may also like

Comments are closed.