Брускетите со ајдамер првин се потпекуваат во рерна, потоа им се додава по една лажица блендирано авокадо со сок од лимета, маслиново масло и неколку лукчиња, како и со една лажица изблендирано сварено бело пилешко месо со посен мајонез, две лажици сенф и зачини по вкус. Потоа на брускетите им се додаваат свежа пиперка исечкана на кругчиња, пченка и маслинки, а на сето одозгора се ставаат сечкани печени кикирики. /Б.Б.
More in:ММ кујна Bobe's bakery
Пиварки – посни снегулки
Откријте го рецептот за неодоливи снежни посни пиварки: сочни, ронливи, обвиткани со кокос. Совршени за ...
Проја
Оваа проја е мека, ронлива со убав шмек од перцата на младите кромитчиња. Јас ја ...
Пастрмајлии – Хачапури микс: Спој на две традиции во едно вкусно јадење
Ако сакате да ја изненадите вашата фамилија или пријатели со нешто ново, но со познати ...
Реден колач
Потонете во задоволството на овој слоевит десерт: ред тесто, ред кремаст фил од ореви, бадеми ...