Брускетите со ајдамер првин се потпекуваат во рерна, потоа им се додава по една лажица блендирано авокадо со сок од лимета, маслиново масло и неколку лукчиња, како и со една лажица изблендирано сварено бело пилешко месо со посен мајонез, две лажици сенф и зачини по вкус. Потоа на брускетите им се додаваат свежа пиперка исечкана на кругчиња, пченка и маслинки, а на сето одозгора се ставаат сечкани печени кикирики. /Б.Б.
More in:ММ кујна
Божиќни колачи со кралска глазура
Благодарение на креативноста при декорирањето, божиќните колачи со кралска глазура, имаат многу облици и интрпретации, ...
Пастрмајлии
Овие пастрмајлии се меки како памук, полни со вкусови од месото, сланината и јајцата. Истите ...
Тикварник – специјалитет од тиква
Постојат голем број рецепти за подготовка на торта со тиква, позната и како тикварник. Ви ...
Обланди карамел
Обландите со карамел се совршени, особено доколку подготвувате прослава, или, сакате неделниот ручек со семејството ...