![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2020/11/D802AE70-891B-4664-8D85-159CCD20CA25-scaled.jpeg?resize=800%2C400&ssl=1)
Состојки за тестото:
– 7 јајца,
– 6 лажици шеќер,
– 6 лажици брашно,
– прашок за пециво.
Состојки за филот:
– литар млеко,
– 16 лажици шеќер,
– 4 ванила пудинзи.
![](https://i0.wp.com/modamoda.mk/wp-content/uploads/2020/11/7B362B6D-8038-4FCF-83D2-71A36078F8AF.jpeg?resize=1024%2C769&ssl=1)
Bobe’s bakery
Подготовка:
Се матат 6 жолчки и едно цело јајце со 6 лажици шеќер. Кога убаво ќе се изматат, постепено се додаваат 6 лажици брашно измешани со прашокот за пециво. Тестото се става на хартија за печење, во голем плех. Се пече 15 минути во загреана рерна на 180Ц.
Фил:
Млекото се вари со 16 лажици шеќер и со пудинзите да се згусне. Tоплиот пудинг, се тргнува од оган и му се додаваат претходно изматените белки.
Тестото се сече на два дела. Едната кора се филува и врз филот се става другата кора, се посипува со шеќер во прав, за декорација им се додаваат зрната од калинка.
Наздравје! /Б.Б.