Одржливата мода веќе не е само приказна и идеја, одржливата мода започна сериозно да се сфаќа и да се постапува во таа насока, а некои го разбраа значењето на оваа приказна малку подобро и побрзо од другите. Една од тие луѓе е одличниот Том Форд. Во исто време, Том започна и општествено одговорен натпревар кој треба да инспирира и мотивира – милион долари за развој на најиновативни модни алтернативи изработени од пластика.

Добро познат дизајнер и креативен директор со повеќе од три децении модно искуство сигурно знае што прави кога на пазарот става часовник направен од 35 пластични шишиња, иако можеби не изгледа како супер генијална идеја.

На славниот дизајнер очигледно не му недостасува храброст, но исто така препознава што може да стане сериозен предизвик и инпут за покренување на општествената свест. /M.M.

 

 

You may also like

Comments are closed.