Јубилејот – 20 години од премиерата на „Прашина” на Милчо Манчевски на отворањето на Венецискиот фестивал во 2001, ќе биде одбележан со презентација на филмот на три угледни платформи на денот од годишнината.

Официјален постер за Прашина, дизајн на Дејв Мекин

Имено, денеска – 29 август, Македонската радио телевизија ќе го емитува филмот во 23 часот, во 20 часот ќе биде прикажан под отворено небо во дворот на Кинотеката, а на фан страницата на Манчевски на Фејсбук (https://www.facebook.com/Milcho.Manchevski ) ќе биде поставен линк за бесплатен стриминг на филмот./M.M.

Николина Кујача како Неда во Прашина

Дејвид Венам како Лук во Прашина

More in:Вести

Вести

90 години LEGO

LEGO во изминатите 90 години се етаблира не само како производител на забавни играчки за ...

You may also like

Comments are closed.