Пчелата – чувар на животната средина и идните генерации!

Втора година по ред, Guerlain ја води најголемата интернационална кампања за заштита на пчелите. Целта останува иста: во рок од три дена да се собере милион евра за поддршка на програмата на Guerlain за пчелите. Многу природни богатства и ресурси зависат од пчелите. За Guerlain, заложбата за нивна заштита значи настојување да се пренесе грижата за зачувување на природата на идните генерации.

Замислете свет без пчели!
Доколку не постојат пчелите, повеќето овошја, цвеќиња и семињата засекогаш ќе исчезнат, заедно со бесконечен број на бои, вкусови и мириси. Низ светот, интензивното земјоделство, живеалиштата кои исчезнуваат и климатските промени, драстично влијаат на здравјето на пчелите. Како исклучителни опрашувачи, пчелите се од огромно значење за нашата храна, безбедност и животна средина.
Клучно е да ги заштитиме пчелите, но само тоа не е доволно!
Мораме и да ја подигнеме свеста за важноста на зачувување на пчелите за денешниот и утрешниот свет. Ова е причината поради која Guerlain е посветен да ги учи најмладите за значењето за пчелите, благодарение на нејзиното училиште за пчелите. Нејзината програма „Women for Bees“, во партнерство со УНЕСКО, има за цел и да обучи жени пчелари во биосферата на УНЕСКО резерви.
20 мај – Ден на пчелата.
Од Светскиот ден на пчелите 20 мај до Меѓународниот ден на биолошката разновидност 22 мај, Guerlain повторно повикува на посветеност од своите заедници и глобалното население во целина. Сите собрани средства ќе бидат искористени за поддршка на програмата за зачувување на пчелите „Guerlain for Bees“. Дури 20% од продажбата ќе се донира на програмата, вклучително и продажбата на лимитираното издание Abeille Royale Huile-en-Eau, од Tomáš Libertíny.

Репост на Guerlain Инстаграм профилот!
Помогнете и вие! Guerlain ќе донира по 20 евра за секое репостирање на визуелот создаден од Tomáš Libertíny вклучувајќи ги и хаштазите: #GuerlainForBees и #WorldBeeDay

 

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.