Copenhagen Fashion Week

Данската креативност и Copenhagen Fashion Week започна со појадок и разговори за модата и одржливоста, директно пренесувани на интернет со цел да се испровоцира интерактивноста. На настанот присуствуваа дански и меѓународни лидери од креативните индустрии, вклучувајќи архитектура, дизајн и уметност, за да го означат создавањето на Белата книга за Одржливоста наречена Sustainability by design.

Copenhagen Fashion Week

Разговарите за поодговорна иднина за модата ќе се пренесуваат во живо како дел од дебатите на ова издание на Copenhagen Fashion Week

Модната недела ќе се одржува до 13 август, предвидени се 25 модни ревии со публика, како и 13 дигитални премиери, со најновите колекции наменети за пролет/лето 2022 година. Распоредот и деталните информации се на https://copenhagenfashionweek.com/

Copenhagen Fashion Week склучи договор со YouTube  за следење на настанот преку YouTube.com/Copenhagenfashionweek,  YouTube.com/Live and YouTube.com/Fashion./М.М.

You may also like

Comments are closed.