The Fragrance Foundation секоја година доделува парфемски оскари на оние мириси кои, создадени во текот на 2021 година, успеале да се задобијат со популарност меѓу купувачите.

Наградите се доделуваат секоја година и се во различни категории – од својствата на парфемот до популарноста меѓу купувачите, како и на дизајнот на шишето и на пакувањето.
Наградата за животно дело 2021 ја доби Calice Becker, која го има созадено и J’Adore,на Dior , а еве кои се парфеми добија парфемски оскари за 2021 година.

Gucci : A Chant for the Nymph
Giorgio Armani: My Way
Tom Ford : Black Orchid
Byredo :Tobacco Mandarin
Ariana Grande R.E.M.
Lancôme :Trésor
Arquiste: Misfit
Christian Louboutin: Loubirouge
Marc Jacobs: Perfect
Victoria’s Secret Bombshell Passion

 

 

 

You may also like

Comments are closed.