London Fashion Week ќе се одржува од 16 до 21 септември – со мешовит распоред од ревии со публика и виртуелни модни презентации. На распоредот се 100 дизајнери со своите најнови остварувања: од фаворити како Molly Goddard, Richard Quinn и Charles Jeffrey, до етаблирани брендови, вклучувајќи ги Dior, JW Anderson и Jimmy Choo.

Домаќин на модниот настан е British Fashion Council (BFC), во партнерство со Clearpay. Sadiq Khan, градоначалник на Лондон, истакна дека LFW ќе биде од витално значење за да помогне да се поттикне социјалното и економското закрепнување на Лондон“. Враќањето на модните настани низ целиот свет помогна да се обезбеди неопходен бизнис на пазарот кој страдаше многу за време на тековната пандемија. Како таков, годинешниот распоред вклучува програма за прослава низ градот, која работи со Limited Edition London, како дел од иницијативата на градоначалникот за стимулирање на туризмот.

Nensi Dojaka, годинешната добитничка на наградата LVMH за таленти, ќе ја отвори модната недела во петокот. Нејзината нова колекција ќе биде претставена преку TikTok шоу, пред поканетите гости.

Ревиите ќе можат да се проследат преку stream на веб -страницата на London Fashion Week, каде што ќе може да се провери распоредот и на пратечките настани./М.М. https://londonfashionweek.co.uk/schedule

 

You may also like

Comments are closed.