КозметикаУбавина и здравје

На патот кон убавината: ЛЕД-фотонска маска за лице

Користењето маска за лице не е нова работа, без оглед дали станува збор за купување или маска направена од постоечки состојки во кујната. Историјата на нега на кожата, особено за лицето, датира од Египет каде што според документите се нанесувала мешавина од темјан, бадемово масло и ферментиран овошен сок за да се бори против немилосрдните знаци на стареењето.

ЛЕД-фотонична маската за лице со седум бои е уникатен и практичен производ, кој покрај удобноста, дава и бројни придобивки за кожата на лицето и вратот. ЛЕД-фотонската маска за лице е изработена од квалитетен материјал помага да се елиминираат голем број на несовршености на кожата.

Така црвената боја ги стимулира клетките, греењето ја стимулира циркулацијата, додека колагенската хиперплазија и дава еластичност и мазност на кожата. Сината боја благотворно делува на чувствителната масна кожа со акни и слични несовршености.

Зелената боја ќе послужи за натамошно смирување и зголемување на напнатоста на кожата, додека жолтата боја ги стимулира лимфниот и нервниот систем и го зајакнува имунитетот на мускулите. Виолетова боја го подобрува метаболизмот на лимфата, цијан клеточна енергија, белата светлина го активира обновувањето на кожата, за да е поздрава и да изгледа подмладено./М.М.

Постојат повеќе презентации на овој вид на производи, а на следниов линк можете да погледнете една од нив:

You may also like

Comments are closed.