Timeline Nutrition формулира прочистена форма на Urolithin A, наречена Mitopure. Urolithin A е хранлива состојка пронајдена во калинка, за која се покажа дека ги храни и поправа митохондриите, со што го поддржува здравјето на клетките и го зголемува нивото на енергија.

Maye Musk, мајка на милијардерот Elon Musk, е новиот потпарол на производите на Timeline Nutrition, чија цел е да им помогне на луѓето да живеат подолго. Освен како модел, таа има работено и како диететичар, поради што од брендот претпоставуваат дека Maye успешно ќе ги пренесе до целните јавности информациите за нивните производи.
Не ги поддржувам додатоците во исхраната, бидејќи на повеќето од нив им недостасуваат ригорозни научни докази, но со Timeline Nutrition работите стојат поинаку, вели Musk. Поддржани се од над десет години истражувања и повеќе клинички студии кои покажуваат дека функционира.
Во биологијата во средно училиште, секој учи дека митохондриите се централата на клетката. Тоа е местото каде што вашето тело произведува енергија (позната и како АТП) за да ги одржува вашите органи да работат и вашите мускули да се движат. Меѓутоа, со текот на времето, митохондриите почнуваат да се распаѓаат и да се влошуваат, што може да биде причина за намалувањето на енергијата што се чувствува како што стареат.
За борба против ова, Timeline Nutrition формулира прочистена форма на Urolithin A, наречена Mitopure. Urolithin A е хранлива состојка пронајдена во калинка, за која се покажа дека ги храни и поправа митохондриите, со што го поддржува здравјето на клетките и го зголемува нивото на енергија на телото.
Mitopure е достапен во две форми: како прашок што се меша во јогурт, смути, вода, итн., и новите Mitopure Softgels, што ги нуди истите придобивки во форма на капсула./М.М.
Деталите се на сајтот на Timeline Nutrition https://www.timelinenutrition.com/science

More in:Вести

You may also like

Comments are closed.