Bobe's bakery

Состојки: 2кг. вишни, 1кг. шеќер, 3 пакувања ванила шеќер, 2 стапчиња цимет, неколку каранфилчиња, 3-4 резанки лимон и литар ракија.

Bobe’s bakery

Вишните измиени со семки се редат во поголема тегла. Се ставаат:  шеќерот, ванила шеќерот, каранфилчињата, лимон-резанките и стапчињата – цимет. На крајот, во теглата се става ракијата, убаво се затвора, се протресува и се остава на сонце да одстои 40 дена. Теглата повремено се протресува, за по 40 дена да се отвори и се процедува. Ликерот со вишни потоа се става во шишиња./Б.Б.

Bobe’s bakery

Bobe’s bakery

ММ кујна

Обланди карамел

Обландите со карамел се совршени, особено доколку подготвувате прослава, или, сакате неделниот ручек со семејството ...
ММ кујна

Сушени домати

Најдобри за сушење се малите меснати домати, зрели, црвени, сеуште цврсти и без флеки. Пелатите ...

You may also like

Comments are closed.