Постојат бројни причини денот да го започнете со овесна каша. Зголемувањето на имунитетот, поради присуството на бета глуканот и спречување на оштетувањата на артериите се само некои од нив. Неутралниот вкус на овесот овозможува бројни комбинации на вкусови – нашиот предлог е каша од овес во чоколадно бадемово млеко, со банана, мандарина и лешници.

Хранливо и освежително – како вовед во успешен ден! /Б. Б.

Bobe’s bakery

 

You may also like

Comments are closed.