Jennifer Fisher, дизајнерка која ја поддржува одржливоста, претстави накит изработен со дијаманти од лабораторија. Со тоа Fisher додава нов аспект на својот репертоар за накит.


Членката на CFDA и основач на Jennifer Fisher Jewelry ја лансираше својата прва колекција на дијаманти одгледани во лабораторија.


-Посветена сум на општествената одговорност и етичноста што доаѓа со дијамантите одгледани во лабораторија, вели Jennifer Fisher по повод промоцијата. Со нивно прифаќање, ги елиминираме грижите поврзани со традиционалното рударство, обезбедувајќи јасност и познато потекло. Со развојот на преференциите на потрошувачите кои се наклонети кон етички избори, интегрирањето на овие дијаманти во нашата колекција е уште еден начин да ги задоволиме потребите на нашите клиенти и да останеме верни на тоа што навистина претставуваме како бренд.


Позната по нејзиниот елегантен, скулпторски накит што го носат, меѓу другите и Beyoncé, Rihanna, Jennifer Lopez, Selena Gomez и Hailey Bieber, Jennifer Fisher со оваа голема колекција на накит започнува и партнерство со Nordstrom. /М.М.


Новата колекција може да се види тука.

 

You may also like

Comments are closed.